0898 745723
Позвънете ни!
info@4posokibg.com
Пишете ни!

Почивка в Испания Почивка в Испания

Почивка в Испания в Коста Брава в хотел Maria del Mar 4*

за дати от 21.05.2023г, 7 нощувки

Цена от 1139 лв. на човек

Хотелът се намира в сърцето на курорта Лорет де Мар, на 300 метра от централния плаж и на около 15 минути от плаж Fаnals.

Виж повече >>

Почивка в Испания Коста дел Сол в хотел Monarque Fuengirola Park 4*

за дата 30.04.2023.

Цена от 1319 лв. на човек

 Един от най-уютните хотели във Фуенхирола. Намира се само на 200 метра от великолепния плаж Las Gaviotas,

Виж повече >>

Почивка в Испания Коста дел Сол в хотел Las Palmerass 4*

за дати от 30.04.2023г.

Цена от 1454 лв на човек

Със своята топ локация, хотелът е предпочитан за семейна почивка (пясъчния плаж на града е само на 200 метра)

Виж повече >>

Почивка в Испания Коста дел Сол в хотел VIK GRAN HOTEL 4*

за дати от 30.04.2023

Цена от 1460 лв. на човек

На няколко минути пеша от плажа Кала де Михас. Фуенхирола е на 15 минути път с кола, а Марбея е на около 24 км

Виж повече >>

Почивка в Испания Коста Бланка в хотел Gran Hotel BALI 4* Superior

за дата 21.05.2023

Цена от 1300 лв на човек

 Със своите 52 етажа Gran Bali 4* е един от най-високите хотели в Европа. Предлага ненадмината панорамна гледка над Бенидорм.

Виж повече >>

Почивка в Испания - Коста Азаар в хотел Gran Hotel Peniscola 4*

за дати от 28.05.2023г.

Цена от 1284 лв на човек

Намира се на брега на морето, на 3 км от центъра на град Пенискола, до който може да стигнете пеша.

Виж повече >>

Испания винаги е била сред най-желаните туристически дестинации в Европа. Тя присъства в мечтите за романтична почивка на много хора, защото там просто всеки може да намери това, което иска и търси - златисти плажове, удивителни архитектурни постижения в Барселона, Мадрид или Валенсия, както и апетитна кухня и разхлаждаща сангрия.
Испания предлага отлични условия за морски туризъм и ежегодно там почиват стотици хиляди туристи. Курорти като Коста Брава, Коста дел Сол, Бенидорм и други често са посещавани от световни знаменитости и са център на много летни събития.
В Каталуния в района на Коста Брава плажовете са заобиколени от високи скали, а пясъкът е груб, тъмнозлатист. Атракциите в района включват римски руини, голям замък и няколко природни резервати. Плажуващите могат да разгледат и близкия град Тоса де Мара, който е древен и пълен със забележителности.
Разбира се няма как да пропуснем и Канарските острови. Те са само на около 90 километра от брега на Африка в Атлантическия океан, което предопределя и прекрасния климат. Двата основни острова са Тенерифе и Гран Канария. Плая дел Инглес на Гран Канария предсатвлява 11 километра широк пясъчен плаж, който постепенно се превръща в красиви дюни. Той е изпълнен с луксозни бутикови хотели и ресторанти за хранене. Пясъкът е златисто-кафяв, а водата е кристална.
А щом ще бъдем на почивка в Испания задължително ще посетим и столицата Мадрид и Барселона. Мадрид е столицата на Испания и се нарежда на второ място по население в Европейския съюз след Берлин. Разположен е на бреговете на река Мансанарес в централната част на страната и представлява политическият, стопански и културен център. Там може да видим Кралския дворец, който е най-големият дворец в цяла Европа. Посетителите му могат също да се убедят, че е и един от най-пищните. Площта му 135 000 кв. м, а броят на стаите вътре достига 3448.
Друга популярна туристическа дестинация в Мадрид е галерията "Прадо". Тя е една от най-големите и значими музеи на изобразителното изкуство в света с над 1300 картини в своите експозиции. Там може да се видят произведенията на художници като Веласкес, Рубенс, Ел Греко, Гоя и др. В световен мащаб "Прадо" е определена като "най-голямата концентрация от шедьоври на квадратен метър" с колекция от 50 скулптури, 6400 рисунки, 2400 щампи, 800 декоративни изкуства, 900 монети и 800 медала.
Барселона е вторият по големина град в Испания и столица на автономната област Каталуния. Градът впечатлява със забележителна архитектура и атмосфера, която комбинира готически стил с модернизъм. Много от сградите датират от Средновековието, някои от тях още от римското управление на Барселона. Много от тези обекти са част от световното културно наследство. Катедралата на Светия кръст и катедралата на Барселона, е прекрасен пример за каталунска неоготическа архитектура.
В Барселона ще се насладим и на много паркове, най-известният от които е Гуел в квартал "Грасия". Градините са проектирани от 1900 до 1914 г. от световноизвестния архитект Антони Гауди и са обект на световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. При входа на парка туристите са посрещани от голямото стълбище и талисмана на Барселона – пъстрия мозаечен дракон. Изкачвайки се по стълбите, ще се изправите пред огромни дорийски колони и площад, където според оригиналния план е трябвало да има пазар. Над него е обширната тераса, оградена от известната змиевидна пейка с разноцветен фаянс.
Друг прочут шедьовър на Гауди е базиликата "Саграда Фамилия", която изобразява раждането, живота и смъртта на Христос и Богородица. Строителството ѝ започва през 1882 г., но през 1926 г. архитектът умира и строежът на храма спира. Сградата не е окончателно завършена и е в процес на строителство, като се очаква да бъде реновирана окончателно през 2026 г.