0898 745723
Позвънете ни!
info@4posokibg.com
Пишете ни!

Почивка в Турция, на море в Турция

Почивката в Турция е същински рай за туристите. Разположена е на четири морета, с живописна, равнинна и планинска територия държавата се радва на много курорти за морски и културен туризъм с изгодни all-inclusive пакети.

Сред популярните курорти са Мармарис с добрите си плажове и заливи, Анталия,който е и голям град и курортен център, Алания, Бодрум, Кушадасъ с разположените наблизо термални извори на Памуккали, Кемер, Белек, където има голф игрища от световна величина, Сиде с прекрасните си плажове. Турция разполага и със зимни ски курорти като по-известни са Улудаг и Паландокен.

В Турция са и едни от най-добрите хотели в света. Често това са четири и пет звездни хотели на прилични цени с включени пакети all inclusive и ultra all inclusive. Особено подходящи за посещение са месеците септември и октомври, когато при нас лятото е приключило, а в Турция активния сезон е отминал и цените са ниски.

Съвсем близо до България са центровете за шопинг туризъм - Одрин, Люлебургас и Текирдаг. Екскурзии то тях се предлагат от много туристически агенции, разбира се, и от нас.

Без съмнение любимо място за посещение си остава Истанбул. Трудно човек може да си представи пъстротата и културното многообразие на този мегаполис. Някои агенции предлагат Истанбул до голяма степен в аспекта за посещение на молове и пазари отново за шопинг. При нас идеята основно е да запознаем туристите с архитектурното, историческото и културното богатство на града. Посещаваме основните туристически атракции като Хиподрума, Цистерната на Теодосий, Света София, Синята джамия, българската църква св. Стефан, кварталите Балат, Фенер, разходка с корабче по Босфора и др.

Истанбул също така предлага богата кухня в хилядите си ресторанти, нощен живот, стотици музеи, които ще се радваме да посетим заедно.

Друга известна дестинация е посещение на Бурса, Изник и Ескишехир.
Бурса или зеленият град, както го наричат привлича с кервансараите в центъра на града, гробниците на основателите на Османската империя - Орхан и Осман, музеят "Панорама 1326" и др.

Изник е известният център от древността на керамиката, а Ескишехир е наричан "Турската Венеция". Недалеч от Ескишехир се намира Афионкарахисар, който е по маршрута с автомобил до Анталия и предпочитано място за междинна нощувка. Градът е известен с много си термални хотели. Няма как да пропуснем и живописния Чанаккале, разположен на Дараданелите с намиращите се наблизо останки от Древна Троя.

Без съмнение фаворит на българските туристи си остава перлата на турската ривиера, както я наричат, а именно курортния град Анталия. Един от най-красивите градове в Турция. В централната част на града е известната порта на Адриан, интерес представлява и стария квартал "Калеичи", делфинариума и др.
Предпочитани от българите са и други курорти - Мармарис, Бодрум, Кушадасъ, Фетие, които са подробно описани.

Друга известна дестинация е Кападокия и впечатлява с необикновения си вид. Областта е разположена върху вулканични скали, оформени от вятъра, водата и човешките ръце в най-причудливи форми. В Кападокия има цели древни подземни градове, разположени “на етажи” на дълбочина от 10 до 80 метра под повърхността и представляващи плетеница от пещери и тунели. Градовете са имали обитатели още преди повече от 2500 години. Има много обитаеми и днес скални “апартаменти”, както и действащи хотели, които са разположени директно в скалните пещери и предлагат на гостите си необикновен и незабравим престой. В различни части на Кападокия са разположени стотици древни скални християнски църкви, в някои от които има запазени древни стенописи. В село Гюреме се намира една от големите атракции на кападокия – музей под открито небе, който включва в себе си около 30 пещерни раннохристиянски църкви.

Държавата представлява и един огромен музей на открито. Руини от римско време – аквадукти, театри, храмове, терми. Те могат да бъдат видени на много места по егейското крайбрежие. Храмове от древногръцката епоха, ранно християнски църкви и други паметници на културното и историческото наследство.