0898 745723
Позвънете ни!
info@4posokibg.com
Пишете ни!

Почивка в Тунис, екскурзии до Тунис

Почивка в Тунис Почивка в Тунис

Тунис е република с население около 10 млн. души, предимно тунизийци. Столицата също се казва Тунис. Климатът е субтропичен по протежение на средиземноморския бряг а на юг във вътрешните райони - тропически пустинен. През цялата година времето е равномерно топло с горещо и сухо лято. В южната част на страната температурата достига до 45-50 градуса по Целзий. Най-доброто време за почивка е от Септември до Ноември и Март до Юни.
Официалният език е арабски , говори се много и френски. В туристическите райони, се говори също английски, немски, италиански.
Тунис предлага атрактивни възможности за развлечения - топло море, златните пясъчни плажове, изумрудените басейни обградени от палми и белоснежни хотели , екскурзии, сърфинг, голф, таласотерапия, и разбира се, пълно с приключения пътуване на камили по дюните на юг от Сахара. Тук са свещените храмове на древните богове, на Колизеума, на величието на Картаген, жаркото слънце на Сахара, прохладата на оазисите, живописните градчета и селца.

Почивка в Тунис в JINENE Hotel 3*

За дати от 23.05.2023, 8 дни/7 нощувки

Цена от 860 лв.

Разположен в зелена зона на брега на морето. Има голф игрище с 36 дупки.

Виж повече >>

Почивка в Тунис в MARHABA ROYAL SALEM 4*

От 23.05.2023г.

Цена от 1039 лв.

Истинско райско кътче, разположено на 3 км от центъра на Сус и на 5 км от водния парк Aqua Palace Port El Kantaoui.

Виж повече >>

Почивка в Тунис в ROYAL THALASSA 4*

За дати от 23.05.2023

Цена от 1067 лв

Перфектната комбинация от лукс и уелнес в спокойна атмосфера.

Виж повече >>

Почивка в Тунис в MARHABA BEACH 4*

За дати от 23.05.2023, 8 дни/7 нощувки

Цена от 1086 лв.

Подходящ за спокойна семейна почивка.

Виж повече >>

Почивка в Тунис в MARHABA PALACE 4*

За дати от 23.05.2023, 8 дни/7 нощувки

Цена от 1149 лв.

Хотел за една незабравима почивка - в сърцето на пристанището El Kantaoui

Виж повече >>

Почивка в Тунис в MOVENPICK RESORT AND MARINE SPA SOUSSE 4*

За дати от 23.05.2023, 8 дни/7 нощувки

Цена от 1307 лв.

Само на 5 минути път с кола от оживения център на град Сус и предлага достъп до собствен плаж.

Виж повече >>

Почивка в Тунис в JAZ AT THE BEACH TOUR KHALEF 5*

За дати от 23.05.2023, 8 дни/7 нощувки

Цена от 1327 лв.

Хубав петзвезден хотел с любезен персонал и чудесни стаи на брега на морето.

Виж повече >>

Почивка в Тунис в IBEROSTAR AVERROES 5*

За дати от 23.05.2023, 8 дни/7 нощувки

Цена от 1355 лв.

Хубав петзвезден хотел с любезен персонал и чудесни стаи на брега на морето.

виж повече >>

Почивка в Тунис в IBEROSTAR KANTAOUI BAY 5*

За дати от 23.05.2023, 8 дни/7 нощувки

Цена от 1410 лв.

Стилен хотел 5* хотел от веригата IBEROSTAR Hotels & Resorts.

Виж повече >>

Почивка в Тунис в IBEROSTAR KURIAT PALACE 5*

За дати от 23.05.2023, 8 дни/7 нощувки

Цена от 1451 лв.

Хотелът се намира на 1 км от плажа, в близост до историческия град Монастир и Сус.

Виж повече>>

Почивка в Тунис в хотел Vincci Nozha Beach 4*

За дати от 27.04.2023

Цена от 950 до 636 лв.

Разположен между Хамамет и Набел в залива на Хамамет, на брега на прекрасен пясъчен плаж.

Виж повече >>

Почивка в Тунис в Marhaba Club 4*

За дати от 27.04.2023г.

Цена от 700лв.

Семейно ориентиран хотел с добра локация в Сус

Виж повече >>

Почивка в Тунис в Diar lemdina 4*

За дати от 27.04.2023г.

Цена от 1064 лв.

Намира се в сърцето на Medina Mediterranea, перлата на новия туристически курорт Ясмин Хамамет - на 300 метра от морето.

Виж повече >>

Почивка в Тунис в MEDINA BELISAIRE 4*

За дати от 27.04.2023г.

Цена от 1064 лв.

Ориентиран към семейства хотел, само на 200 м. от красив, пясъчен плаж.

Виж повече >>

Почивка в Тунис в Occidental Sousse Marhaba 5*

За дати от 27.04.2023, h=

Цена от 1071 лв.

Хотел с красива, зелена територия

Виж повече >>

Почивка в Тунис в Lella Baya Thalasso 4*

За дати от 27.04.2023 г.

Цена от 1263 до 1524 лв.

Отличава се с модерна и традиционна архитектура само на няколко минути от новата Медина в Ясмин Хамамет с изглед към морето

Виж повече >>

Почивка в Тунис в MEDINA SOLARIA 4*

За дати от 27.04.2023г.

Цена от 1131 лв.

Осигурявайки идеална комбинация от стойност, комфорт и удобство, той предлага очарователна обстановка с набор от удобства.

Виж повече >>

Почивка на остров Джерба в Vincci Dar Midoun 4*

За дати от 12.06.2022, 8 дни/7 нощувки

Цена от 697 до 1203 лв.

Цената е в лева на човек
Хотел Vincci Dar Midoun е чудесен 4-звезден хотел на достъпни цени, намиращ се в туристическата зона на втория по големина в Джерба град Мидун, в близост до най-добрия пясъчен плаж на острова. Хотелът е разположен в среда от палми и зеленина. Като част от веригата Vincci предлага отлично съотношение между цена и качество. Vincci Dar Midoun 4* се намира в туристическата зона на град Мидун, в близост до най-добрия пясъчен плаж на о-в Джерба, сред страхотна среда от палми и зеленина. Хотелът е на по-малко от 30 минути от международното летище Джерба-Зарзис, на 15 минути от главния град на Джерба Хумт Сук и на 5 минути от Djerba Golf Club.

Почивка на остров Джерба в Sentido Djerba Beach 4*

За дати от 12.06.2022, 8 дни/7 нощувки

Цена от 999 лв.

Пакетните цени са в ЛЕВА на човек и включват:
Sentido Djerba Beach 4* е перфектният хотел за цялото семейство. Намира се на много спокойно място и директно на пясъчния плаж на о-в Джерба, а центърът на град Мидун е на 6 км. Желаещите спокойна почивка могат да отпочиват на някое от многото места за релакс на територията на хотела, а за по-активните се предлага широко разнообразие от спортни активности. Благодарение на перфектното си местоположение, хотелът ви осигурява достъп до различни дейности. Това място e точно на плажа и много подходящо за семейства. Разполага с 2 плувни басейна, козметичен салон и СПА център с турска баня.

Почивка в Тунис в Lella Baya Thalasso 4*

За дати от 09.06.2022г. 7 нощувки

Цена от 999 до 1266 лв.

Пакетните цени са в ЛЕВА на човек
Ако си мечтаете да избягате от сивото ежедневие и да обиколите руините на Римската империя, да се потопите в лукса на яхтените пристанища, да усетите духа на средиземно море без да пропускате да поглезите всичките си сетива, при това на достъпна цена, вашата дестинация е Тунис. Уникална страна, в която хилядолетните традиции се преплитат с иновациите на XXI век, а екзотиката на Изтока е с европейско лице. Хотел „Lella Baya“ се отличава с модерна и традиционна архитектура, разположен само на няколко минути от новата Медина в туристическия курорт Яшмин Хамамет с изглед към морето, построен върху обща площ от 3 хектара, от които 20% са предназначени за озеленяване и превръщането им в малка райска градина. Хотелът разполага с 247 стаи и апартаменти, украсени в арабски и амазийски стил. Добре обзаведени и комфортни, декорирани с вкус.

Това е най-европеизираната от арабските страни -разполага с пет международни летища, в столицата се издигат модерни хотели, а голф игрищата привличат известни любители на този спорт, а обслужването в хотелите, ще задоволи и най-взискателните клиенти.
Разнообразието на природата съответства на многообразието на културите. Любителите на историята ще открият за себе си много интересни и завладяващи места - известният Картаген, останките от древни градове, амфитеатри. Акведукти, древни храмове, скулптури, картини на известни мозайки, замъци и укрепления, средновековни арабски базари, джамии - всичко това определя днешния, уникален колорит на Тунис, където се съчетават величие и покой, древна култура и съвременен живот.
Крайбрежието на Тунис е с дължина над 1000 км. като голяма част от него са плажове. Най-оживените и населени места са на изток - от Хамамет до остров Джерба, който е свързан с континента посредством път. В северната част на Тунис, пейзажът е по-див, като плажовете се редуват със скали. Южен Тунис е разположен в пустинята Сахара. Това е най-удивителната част на страната.
Най-популярни курорти са Хамамет, Сус и Монастир
Хамамет се намира на 65км. от столицата на страната - Тунис. От едната страна градът е заобиколен от портокалови, лимонови и нарови горички, а от другата страна - се намира Средиземно море. Курортът е известен преди всичко с най-големите центрове за таласотерапия в Тунис. В центъра се намира откритият театър, построен в гръко-римски стил, където всяко лято традиционен фестивал събира посетители от всички краища на света.
В града се намира туристическа зона "Ясмин" в южен Хамамет, яхтеното пристанище „Порт Марина”, увеселителен парк "Carthage land", както и множество барове, ресторанти, дискотеки. Няма как да пропуснем и така наречената "Медина" – живописен източен базар.
Сус е третият град в страната след Тунис и Сфакс. Намира се на 130 км. от летището на столицата - Тунис и 10 км. от летище Монастир. Благодарение на своята тиха красота, умерен климат и гостоприемството на хората, Сус, без съмнение, е един от най-атрактивните градове по крайбрежието.
Тук се намира музей в който с помощта на мозаечни картини се разказва историята на града. Колекцията от мозайки, съхранявана тук е може би най-красивата в света. Виждат се творби от I-VI век, изобразяващи гръко-римската и християнската митология, ежедневието и най-важните събития от страната.
Има магазини, където произвеждат и продават кожени изделия, мед, желязо и дърво.
Друга забележителност е Рибат, който е един от най-известните и най-старите манастири, крепост, основан от династията Аглабиди през 780 г. Медината е в центъра на Сус, разположена близо до модерните търговски центрове.
Великата джамия също трябва да се посети – тя е от 850 г.
Касба е крепостно съоръжение и в момента е археологически музей. Там се намира сигналната "Кула на халифа” (959г.). В музея се намира голямата антична находка – мозайка - "Триумфът на Бакхус."
Подземната гробница от II-IVв. се намира в северната част на Сус. Тя е отворена за туристи. Възстановени и също отворени са и „Катакомбите на Добрият пастир”.
В пристанището на Сус – Ел Канатуй ще видим яхти, ресторанти, кафенета. В центъра на Ел Канатуй има малка зоологическа градина, увеселителен парк, магазини.